onze missie

Help kinderen overleven

5.000 kinderen worden per jaar opgenomen op een Kinder Intensive Care. Deze lopen het risico te overlijden. Met alle zeven kinder intensive care afdelingen in Nederland wil SKIC de overlevingskans en het welzijn van deze kinderen bevorderen.

 
 
 
aditya-romansa-5zp0jym2w9M-unsplash.jpg
 
Stichting Kinder Intensive Care

Wat is SKIC?

De Stichting Kinder IC zet zich in voor het levensbedreigend zieke kind, dat op een kinder intensive care afdeling in één van de zeven academische ziekenhuizen in Nederland vecht voor zijn/haar leven.

 
 

Onze Impact

Belangrijk is dat meer intensive care behandelingen voor kinderen wetenschappelijk onderbouwd, effectief en veilig worden, en tegelijkertijd gepaard gaan met zo min mogelijk schade op korte en lange termijn. Concreet betekent dit dat we streven naar solide wetenschappelijk onderbouwing van de richtlijnen en behandelingen en naar nog betere overlevingskansen voor kinderen opgenomen op de IC. Dit alles met een goede kwaliteit van leven daarna voor zowel patiënt als zijn directe familie. Om dit te kunnen bereiken is voortdurend gedegen wetenschappelijk onderzoek noodzakelijk.

 

8

onderzoeken gefinancierd

Op dit moment hebben wij in samenwerking met andere partijen acht studies (co-)gefinancierd.

7

Network of Excellence

Door het ontstaan van SKIC zijn de 7 verschillende academische ziekenhuizen met elkaar gaan samenwerken in het “Network of Excellence“.

15k

Impact op duizenden kinderen

De resultaten van de onderzoeken hebben impact op duizenden kinderen.